آکادمی عربی مهدی ترابی

آکادمی عربی مهدی ترابی

ساخت وبلاگ

امکانات وب

تدریس خصوصی عربی

تدریس خصوصی عربی، مطمئن ترین راهکار

در این مطلب قصد داریم در رابطه با اهمیت تدریس خصوصی عربی صحبت کنیم. و بگوییم چرا ما باید در یک کلاس خصوصی عربی شرکت کنیم. پس ادامه مطلب را همراه ما باشید تا به اهمیت این موضوع به خوبی پی ببرید. در انتها به ویژگی هایی که در انتخاب یک دبیر خوب برای آموزش خصوصی عربی، باید توجه کنید، خواهیم پرداخت.

اهمیت درس عربی در دبیرستان و کنکور

درس عربی یکی از مهم ترین و چالش برانگیزترین درس های کنکور است. درسی که دانش آموزان در کنکور خیلی درصد خوبی از آن به دست نمی آورند. اکثر دانش آموزان اعتقاد دارند که این درس یکی از سخت ترین درس های کنکور و درس های دوره دبیرستان است. از نظر تعداد کثیری از دانش آموزان، گرفتن درصد خوب در درس عربی کار خیلی آسانی نیست.

بر فرض که این حرف دانش آموزان درست باشد، پس اینجا به اهمیت درس عربی در کنکور می رسیم. وقتی تعداد زیادی از رقبا در درس عربی ضعیف عمل کنند، قوی عمل کردن شما، به رتبه شما در کنکور کمک زیادی خواهد کرد. اما در هر حال به نظر ما دانش آموزانی که کسب درصد خوب در درس عربی در کنکور را سخت می‌ دانند، احتمالا راه حل این مشکل را هنوز نیافته اند. ما اعتقاد داریم هر مشکلی یک راه حل دارد. راه حل مشکل تست زدن و امتحان دادن درس عربی، تمرین و تمرین و تمرین است.

مشکلات دانش آموزان در تمرین درس عربی

اما یکی از مشکلات دانش آموزان برای خواندن عربی این است که وقتی شروع به تمرین می‌ کنند به سوالات خیلی زیادی بر می خورند. که نمی دانند جواب این سوالات را از کجا بیاورند. به همین دلیل ما شرکت در یک کلاس عربی را همیشه به دانش آموزان پیشنهاد می‌ کنیم. از طرفی برخی دانش آموزان می گویند ما سر کلاس های گروهی و چند نفره خیلی متوجه درس نمی شویم. یا خیلی راحت نیستیم که تمام سوالات‌مان را بپرسیم. اینجاست که اهمیت تدریس خصوص عربی مشخص می شود.

شاید در مدارس خیلی به درس عربی، به خوبی پرداخته نشود. اکثر مدارس فقط دانش آموزان را برای امتحان عربی پایان ترم آماده می کنند. و توجهی به تقویت مهارت تست زنی دانش آموز در درس عربی و آماده شدنش برای کنکور ندارند. به همین دلیل است که تا دانش آموز در یک آزمون آزمایشی شرکت می کند و نمی تواند عربی را به خوبی پاسخ دهد، از عربی دلزده می شود. یا حل تست های عربی برای دانش آموز خیلی وقت گیر است.

راه حل مشکل دانش آموزان در حل سوالات تستی و تشریحی درس عربی

همانطور که پیش از این گفتیم، راه حل مشکل دانش آموزان تمرین خیلی زیاد است. شما می توانید از جزوه های آموزشی درس عربی، کتاب حل تست عربی، حل نمونه سوال کنکور عربی و مقالات آموزشی برای تقویت مهارت تان در حل سوالات تستی و تشریحی درس عربی بهره مند شوید. اما از طرفی برخی دانش آموزان می گویند ما هنگام خواندن و تمرین کردن به مشکل بر میخوریم، و نمی دانیم پاسخ این سوال را چطور به دست آوریم.

ما در پاسخ چنین سوالی، تدریس خصوصی عربی را پیشنهاد می کنیم. زیرا در تایم کلاس خصوصی عربی، دانش آموز آزاد است که تمام سوالات خود را از استاد عربی بپرسد. همچنین استاد موظف هستند که تمام سوالات دانش آموز را به صورت کامل برای وی توضیح دهند. موضوعی که در کلاس های جمعی عربی برقرار نیست. زیرا اگر در کلاس گروهی عربی، استاد سوال هر دانش آموزی را کامل جواب دهند، وقت دانش آموزان دیگر هدر می رود.

برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید.

 

آکادمی عربی مهدی ترابی...
ما را در سایت آکادمی عربی مهدی ترابی دنبال می کنید

برچسب : آکادمی عربی, مهدی ترابی, قواعد عربی, آموزش عربی, نویسنده : آکادمی عربی بازدید : 107 تاريخ : شنبه 15 بهمن 1401 ساعت: 12:45

درک مطلب عربی شامل چیست؟

با کمی تأمّل در کنکورهای سال های اخیر در می یابیم که اندازه متن ها معمولا بین ۶ الی ۷ خط می باشد. البته گاهی این تعداد کمتر یا بیشتر نیز می شود.

منظور از درک مطلب عربی کنکور یک متن است که به نسبت دشوار می باشد چرا که سوالات در این بخش به صورت مفهومی می باشد. این بخش شامل:

  1. بخش متن و درک مطلب که شامل ۴ تست می باشد که مستقیم با متن در ارتباط است.
  2. بخش تحلیل صرفی که شامل ۳ تست است که ۲ سوال مربوط به بخش فعل می باشد و ۱ سوال مربوط به بخش اسم می باشد. در درون متن زیر آنها خط کشیده می شود.

درک مطلب عربی کنکور را چگونه بخوانیم؟

یکی از مشکلات عمده دانش آموزان در درس عربی بخش درک مطلب است. که اگر بخواهیم موشکافانه به این قسمت نگاه کنیم در می یابیم که دانش آموزان به ندرت به سراغ متن های عربی و کتاب های درسی خود می روند. و اگر هم بخواهند که ترجمه بخوانند بیشتر لغت می خوانند.

برای خواندن متن درک مطلب عربی باید بر تمام لغات کتاب درسی مسلط بود. و در کنار آن بتوانید متن کتاب درسی را نیز به خوبی ترجمه کنید.

در ضمن سعی کنید در طول هفته حداقل یک متن از درک مطلب های عربی کنکور را تحلیل کنید. و لغاتی که برایتان دشوار است و معنی آن ها را نمی دانید را هایلایت کنید و معنی آنها را پیدا کنید. و در جزوه یا برگه مخصوصی آنها را بنویسید و همراه خود داشته باشید.

روش پاسخگویی به سوالات درک مطلب عربی کنکور:

ابتدا متن را یک بار با دقت ولی سریع بخوانید و سعی کنید که مفهوم کلی آن را درک کنید. در ابتدای کار لازم نیست که تک تک لغات متن را همزمان ترجمه کنیم. بلکه لازم است که مقصود اصلی هر قسمت را درک کنید.

در ادامه سعی کنید معانی بعضی از لغات را بر اساس جمله ای که لغت در آن به کار رفته است و با توجه به مفهوم کلی ای که از متن بدست آورده اید آن را ترجمه کنید. و اگر هم نتوانستید ایرادی ندارد آن کلمه یا کلمات را به صورت عربی در ذهن خود بیاورید. و کل جمله را به فارسی با توجه به مفهومی که از آن جمله بدست آورده اید ترجمه کنید.

در ادامه به سراغ سوالات بروید و سعی کنید که با توجه به مفهومی که از متن کسب کرده اید حدس بزنید که هر سوال مربوط به کدام بخش از متن است. پس از آن که متوجه شدید مربوط به کدام بخش است سوال را یکبار دیگر بخوانید تا در درک مفهوم سوال دچار اشتباه نشوید.

پس از آن که جواب سوال را پیدا کردید علت رد سایر گزینه ها را نیز برای خودتان توضیح دهید. بدین شکل با اطمینان بیشتری جواب سوال را بدهید.

برای مشاهده ادامه مطلب کلیک کنید.

 

آکادمی عربی مهدی ترابی...
ما را در سایت آکادمی عربی مهدی ترابی دنبال می کنید

برچسب : آکادمی عربی, مهدی ترابی,قواعد عربی, آموزش عربی, درک مطلب, نویسنده : آکادمی عربی بازدید : 92 تاريخ : سه شنبه 11 بهمن 1401 ساعت: 17:12

باب های افعال ثلاثی مزید

مقدمه

در این مطلب از سری مطالب آموزشی قواعد عربی کنکور، به توضیح موضوع باب های افعال ثلاثی مزید و نکات مربوط به آن خواهیم پرداخت.

اهمیت

باب های افعال ثلاثی مزید در امتحانات و کنکور از اهمیت ویژه ای برخوردار است.این نوع از افعال علاوه بر اینکه مستقیما سوالی در کنکور دارد ، در حل تست های مربوط به موضوعات دیگر، به کار گرفته می شود. یعنی برای حل یک سری از این تست ها شما به دانستن باب های افعال ثلاثی مزید نیاز خواهید داشت.

باب های افعال ثلاثی مزید

در جدول زیر باب های مربوط به افعال ثلاثی مزید، بصورت کامل آورده شده است. با دقت آن ها را بخوانید.

بابماضیمضارعمصدرامرحاضرحروف زائد
إفعالأفعَلَ

 

مثال: أجَلسَ

یُفعِلُ

 

مثال: یُجلِسُ

إفعال

 

مثال: إجلاس

أفعِل

 

مثال: أجلِس

أ

 

أ

تَفعیلفَعّلَ

 

مثال: حَرَّمَ

یُفَعِّلُ

 

مثال: یُحَرِّمُ

تَفعیل

 

مثال: تَحریم

فَعِّل

 

مثال: حَرِّم

تکرار عین الفعل

 

تکرار ر

مُفاعَلَهفاعَلَ

 

مثال: کاتَبَ

یُفاعِلَ

 

مثال: یُکاتِبُ

مفاعَله

 

مثال: مُکاتَبَه

فاعِل

 

مثال: کاتِب

ا

 

ا

تَفاعُلتَفاعَلَ

 

مثال: تَقابَلَ

یَتَفاعَلُ

 

مثال: یَتَقابَلُ

تَفاعُل

 

مثال: تَقابُل

تَفاعَل

 

مثال: تَقابَل

ت – ا

 

ت – ا

تفعّلتَفَعَّلَ

 

مثال: تَذَکَّرَ

یَتَفَعَّلُ

 

مثال: یَتَذَکَّرُ

تَفَعُّل

 

مثال: تَذَکُّر

تَفَعَّل

 

مثال: تَذَکَّر

ت – تکرار عین الفعل

 

ت – ک

إفتعالاِفتَعَلَ

 

مثال: اِجتَمَعَ

یَفتَعِلُ

 

مثال: یَجتَمِعُ

اِفتِعال

 

مثال: اِجتِماع

اِفتَعِل

 

مثال: اِجتَمِع

إ – ت

 

إ – ت

إنفعالاِنفَعَلَ

 

مثال: اِنهَدَمَ

یَنفَعِلُ

 

مثال: یَنهَدِمُ

اِنفِعال

 

مثال: اِنهِدام

اِنفَعِل

 

مثال: اِنهَدِم

إ – ن

 

إ – ن

إستفعالاِستَفعَلَ

 

مثال: اِستَعمَلَ

یَستَفعِلُ

 

مثال: یَستَعمِلُ

اِستِفعال

 

مثال: إستِعمال

اِستَفعِل

 

مثال: اِستَعمِل

إ – س – ت

 

إ – س – ت

حروف زائد

حروفی است که علاوه بر سه حرف اصلی فعل از آن استفاده شده است. اگر در جدول آورده شده در بالا دقت کنید، ستون آخر آن به حروف زائد، اختصاص یافته است. حروف زائد در باب های افعال ثلاثی مزید ، از طریق صیغه ۱ فعل ماضی بدست آورده می شود. برای مثال در باب إفعال حرف زائد فقط أ است که با توجه به صیغه ۱ فعل ماضی آن که فعل است به دست می آید.

بزیادة حرف واحد = یک حرف زائد

بزیادة حرفین = دو حرف زائد

بزیادة ثلاثة حروف = سه حرف زائد

لازم یا متعدی بودن باب های افعال ثلاثی مزید

در رابطه با لازم یا متعدی بودن باب های افعال ثلاثی مزید بهتر است بدانید که دانستن این موضوع و به ذهن سپردن آن به هیچ عنوان به دانش آموزان توصیه نمی شود. زیرا یک حکم کلی و قطعی در رابطه با این موضوع وجود ندارد و اکثر اوقات با ترجمه کردن فعل لازم یا متعدی بودن آن مشخص می شود.

در این رابطه با این موضوع فقط این نکته را بدانید که باب های افعال و تفعیل غالبا متعدی هستند. همچنین باب انفعال غالبا لازم است. در رابطه با باب های دیگر همانطور که گفته شد از روی ترجمه یا موارد دیگر لازم یا متعدی بودن آن را تشخیص دهید.

برای مشاهده ادامه مقاله کلیک کنید.

 

آکادمی عربی مهدی ترابی...
ما را در سایت آکادمی عربی مهدی ترابی دنبال می کنید

برچسب : آکادمی عربی, مهدی ترابی, قواعد عربی, آموزش عربی, ثلاثی مزید, باب افعال ثلاثی مزید, نویسنده : آکادمی عربی بازدید : 124 تاريخ : دوشنبه 10 بهمن 1401 ساعت: 13:59